Vuurvast koord & vilt

U zoekt kachelkoord voor het repareren van uw kachel? Wij verkopen reparatiesetjes met kachelkoord en vuurvaste lijm voor het vervangen van het koord in het deurtje of ruitje van uw houtkachel. Daarnaast leveren we ook rolletjes plakkoord, dit koord is reeds voorzien van een lijmlaag.

Hoe vervang ik het kachelkoord van mijn houtkachel?

Demonteer het deurtje, schroef het kozijntje open en verwijder het versleten koord met bijvoorbeeld een schroevendraaier. Druk het oude kachelkoord zoveel mogelijk in de oorspronkelijke vorm zodat u kunt bepalen welk diameter kachelkoord u opnieuw moet bestellen - de sponning is een indicatie. Gebruik dezelfde schroevendraaier of een staalborstel om eventuele oude lijmresten te verwijderen en maak het geheel daarna stofvrij. Meet hoeveel vuurvast koord u nodig heeft en knip het af op de juiste lengte.

Breng als het koord geen plakrand heeft een dun laagje hittebestendige lijm aan in de sponning van het kachelkoord. Druk het kachelkoord in de sponning. Dat gaat het beste als u vanuit het midden van het koord begint en dan 2 kanten opwerkt. Haal tenslotte lijmresten weg met een oude doek en laat de lijm 48 uur drogen. U bent weer klaar om te stoken !!

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2024 Kachels&Zo
per pagina

35 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

35 producten

Van hoog naar laag sorteren