Beschermende wandplaat achter kachel

Hoe beschermt u de muur of wand achter de kachel?

Deze geïsoleerde hittebestendige platen beschermen de achterwand (stucwerk / houtwerk) tegen de hitte van de kachel. Na plaatsing van dit hittebestendige paneel achter de kachel kunt u zorgeloos genieten van uw kachel. Deze platen zijn zeer decoratief en met verschillende motieven en standaard in 2 kleuren verkrijgbaar. U kunt de panelen ook combineren (boven of naast elkaar) voor een mooi effect.

Halveer de afstand tot de houten achterwand met een wandplaat

De afstand tussen kachel en brandbaar materiaal kan met deze achterplaat maar liefst gehalveerd worden tot een minimale afstand van 10cm (dwz minimaal 5cm tot de plaat). Het geïsoleerde wandpaneel beschermt de wand tegen verkleuring door de hitte, voorkomt het schroeien van behang en het bespaart reparaties van stucwerk aan de wand en het opnieuw schilderen.

Maatwerk wandplaat mogelijk

Zwart (of wit) als standaard kleur, andere kleuren op aanvraag. Daarnaast kan elke wandplaat in een maatwerk afmeting geleverd worden tot maximaal 180cm hoog.

Hoe installeer ik de wandplaat?

Elk plaat wordt met een meegeleverde ophangbeugel tegen de achterwand gemonteerd. Een installatiehandleiding wordt met dit wandpaneel meegeleverd en u kunt deze hier ook downloaden.

Kies voor een bijpassende vloerplaat

Op aanvraag kunnen we ook een bijpassende vloerplaat leveren in exact dezelfde kleur zwart als de wandplaat. Neemt u contact op voor meer informatie!

Goedkopere oplossing?

We leveren ook vermiculite platen. Dit zijn brandwerende platen die u o.a. ook tussen de wand en de kachel kunt bevestigen. Een vermiculiteplaat is een bouwplaat dus functioneel maar niet fraai om te zien. Voor in een schuur een prima oplossing.

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2024 Kachels&Zo
per pagina

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

8 producten

Van hoog naar laag sorteren