Rookgasafvoer

U wilt rookgasafvoer kopen?

U zoekt een rookgasafvoer voor uw haard of kachel? Wij verkopen alle soorten. Echter het juiste rookgasafvoer materiaal is van groot belang. Elke combinatie van toestel en situatie verlangt haar eigen unieke rookgasafvoerkanaal. Wij leveren in overleg voor elke situatie de juiste rookgasafvoer. Zoekt u aansluitmateriaal voor uw kachel? Of wilt u een compleet rookgasafvoer kanaal bouwen? Hier vindt u ons volledig assortiment rookgasafvoer. Eerst meer uitleg ?

Rookkanaal nodig?

Lees hier alles over uw rookkanaal

Rookkanalen

Rookgasafvoer kanalen

Rookgasafvoer kunt u grofweg in 2 groepen indelen.

Rookgasafvoer als hoofd schoorsteenkanaal

U moet daarbij denken aan een gemetselde schoorsteen, een geïsoleerd dubbelwandig rookgasafvoer kanaal of concentrische rookafvoer voor een gesloten gashaard. Een dergelijk rookgasafvoer kanaal loopt door het hele huis en mondt meestal uit op het dak. Soms wordt een toestel direct aangesloten op deze hoofd schoorsteen, bijvoorbeeld bij een open haard of gesloten gashaard.

Rookgas afvoer als aansluitmateriaal

Vaak is er altijd wel enig aansluitmateriaal nodig om de kachel of haard aan te sluiten op het hoofd schoorsteen kanaal. U moet daarbij dan bijvoorbeeld denken aan de traditionele zwarte kachelpijp die vanaf de kachel naar de hoofd schoorsteen loopt. Een vrijstaande houtkachel, pelletkachel of open gaskachel kunt u aansluiten met enkelwandige rookafvoer mits deze niet langs brandbare materialen loopt.

Rookgasafvoer voor uw houtkachel

De houtkachel behoudt zijn positie als het meest toegepaste type kachel. Het is dan ook begrijpelijk dat vele klanten specifiek op zoek zijn naar geschikte rookgasafvoer voor de aansluiting van hun kachel. Om hieraan tegemoet te komen, stellen wij een scala aan enkelwandige pijpen beschikbaar voor gebruik in de woonkamer: dunwandig geblauwd, dikwandig staal, RVS en pelletkachel afvoer.

Voor wie een compleet rookkanaal wenst te bouwen in een woning of schuur, bieden wij dubbelwandige geïsoleerde buizen aan. Deze buizen zijn tevens geschikt voor gebruik bij open haarden. Uiteraard voorzien wij ook in enkelwandige en dubbelwandige flexibele buizen voor het renoveren van bestaande gemetselde schoorstenen. In geval van renovatie voor een houtkachel raden wij echter het gebruik van dubbelwandig flexibel materiaal aan.

Let wel, ons in Nederland vervaardigde dubbelwandige rookgasafvoer biedt weerstand tegen schoorsteenbrand, wordt geleverd met een garantie van 30 jaar en voldoet volledig aan de Nederlandse wetgeving.

Rookgasafvoer vervangen voor CV

Na ongeveer 15 jaar moet u de rookgasafvoer van uw CV vervangen. We leveren daarom ook een assortiment RVS rookgasafvoer voor de CV ketel en andere open gasgestookte verwarmingstoestellen. Dus geen kunststof rookgasafvoer want kunststof is slecht bestand tegen hogere temperaturen. Bekijkt u hier de mogelijkheden. Typisch voor CV en gas is dat al het enkelwandig buismateriaal is voorzien van een siliconen ring.

Pelletkachel rookgasafvoer buis

Ook de pelletkachel is nog altijd onverminderd populair ondanks dat de subsidie mogelijkheden zijn opgedroogd. Het gemak dient de mens en het vuur blijft branden zolang u maar zorgt dat de container met pellets niet opdroogt :). Bekijkt u hier de mogelijkheden voor de afvoer van uw pelletkachel.

Eisen voor rookgasafvoer

Aan welke keuringseisen moet rookgasafvoer voldoen? Voor enkelwandige varianten is het Europese CE-keurmerk afdoende. Echter, bij dubbelwandige afvoeren is naast het CE-keurmerk ook naleving van de NEN6062 vereist. Dit houdt in dat het kanaal getest moet zijn met de verplichte omkokering die in Nederland geldt. Veel consumenten realiseren zich niet dat het Europese CE-keurmerk alleen niet voldoende is in Nederland, en sommige aanbieders maken hier misbruik van.

Wanneer u zeker wilt zijn dat uw dubbelwandige rookkanaal aan de Nederlandse voorschriften voldoet, is het raadzaam geen geïmporteerde merken aan te schaffen, maar te kiezen voor een Nederlands merk. Elk van onze afvoerbuizen voldoet aan zowel de Europese als Nederlandse normen, zodat u met een gerust hart uw keuze kunt maken.

Welk type rookgasafvoer heb ik nodig?

Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over de verschillende soorten rookgasafvoer.

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2024 Kachels&Zo