Rookgasafvoer

U wilt rookgasafvoer kopen?

U zoekt een rookgasafvoer voor uw haard of kachel? Wij verkopen alle soorten. Echter het juiste rookgasafvoer materiaal is van groot belang. Elke combinatie van toestel en situatie verlangt haar eigen unieke rookgasafvoerkanaal. Wij leveren in overleg voor elke situatie de juiste rookgasafvoer. Zoekt u aansluitmateriaal voor uw kachel? Of wilt u een compleet rookgasafvoer kanaal bouwen? Maak hieronder uw keuze. Eerst meer uitleg ?

Rookkanaal nodig?

Lees hier alles over uw rookkanaal

Rookkanalen

Rookgasafvoer kanalen

Rookgasafvoer kunt u grofweg in 2 groepen indelen.

Rookgasafvoer als hoofd schoorsteenkanaal

U moet daarbij denken aan een gemetselde schoorsteen, een geïsoleerd dubbelwandig rookgasafvoer kanaal of concentrische rookafvoer voor een gesloten gashaard. Een dergelijk rookgasafvoer kanaal loopt door het hele huis en mondt meestal uit op het dak. Soms wordt een toestel direct aangesloten op deze hoofd schoorsteen, bijvoorbeeld bij een open haard of gesloten gashaard.

Rookgasafvoer als aansluitmateriaal

Vaak is er altijd wel enig aansluitmateriaal nodig om de kachel of haard aan te sluiten op het hoofd schoorsteen kanaal. U moet daarbij dan bijvoorbeeld denken aan de traditionele zwarte kachelpijp die vanaf de kachel naar de hoofd schoorsteen loopt. Een vrijstaande houtkachel, pelletkachel of open gaskachel kunt u aansluiten met enkelwandige rookafvoer mits deze niet langs brandbare materialen loopt.

Welk type rookgasafvoerkanaal nodig?

Kies dus het juiste type rookgasafvoer voor uw toepassing. Kies geïsoleerde dubbelwandige rookgasafvoer als hoofd schoorsteen systeem voor uw gaskachel, houtkachel, kolenkachel, oliekachel of open haard. Kies enkelwandige rookafvoer voor aansluiting van de kachel of haard op het hoofd schoorsteenkanaal. Kies een concentrische rookgasafvoer kanaal voor een gashaard met gesloten verbrandingssysteem. Kies enkelwandig RVS of flexibele rookgasafvoer als voering van een nieuw gemetseld schoorsteen kanaal of voor schoorsteen renovatie. Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over de verschillende soorten rookgasfvoer.

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2023 Kachels&Zo