Kachelpijp dikwandig

U wilt kachelpijp kopen voor uw houtkachel? Wij leveren uit voorraad allerlei soorten kachelpijp waaronder dikwandig voor haard of kachel.

Hoe sluit ik een kachel aan?

Lees hieronder hoe u onze kachelpijp installeert. Het voorkomt installatiefouten en u weet beter wat u moet bestellen. We geven u daarnaast waardevolle tips om problemen met de aansluiting te voorkomen. Zo wordt montage een simpel karwei.

Wanneer gebruik ik dikwandige kachelpijp?

U mag deze kachelpijp alleen toepassen in de stookruimte en in het zicht vanaf de kachel tot de muur of tot (net onder) het plafond. U gebruikt deze zwarte kachelpijpen voor aansluiting van uw houtkachel op een hoofd schoorsteen kanaal dat wil zeggen een schoorsteen of schouw van metselwerk of van dubbelwandige geïsoleerde kachelpijpen.Kachelpijp

Wat is de juiste montage richting van kachelpijp?

Kachelpijpen monteert u altijd met de verjonging (dit is het versmalde deel ook wel 'mannetje' of 'spie' genoemd) richting de kachel - net als regenwaterafvoer en dus niet andersom. Steek de pijpen in elkaar en zet vast met muurbeugels tegen de muur.

De kachelpijp moet ook een stuk opzij?

Zit de aansluiting in het plafond niet op de goede plaats dan moet de pijp een versleping krijgen. In de tabel op deze pagina ziet u welke bochten u moet toepassen om de gewenste horizontale afstand te kunnen overbruggen.

Hoe sluit ik de kachelpijp aan op de uitlaat?

Steek de kachelpijp, bocht of t-stuk met de verjonging in de kacheluitlaat. Let op: soms is ook de kacheluitlaat verjongd. In dat geval plaatst u eerst een kachel aansluitstuk OF u plaatst een kachelpijp zonder verjonging OF u slijpt de verjonging van de pijp af. U kunt zelf ook een kachelaansluitstuk maken door een stuk (10cm) zonder verjonging van een pijp af te slijpen.

Hoe aansluiten op de hoofd schoorsteen?

Een gemetselde schoorsteen heeft vaak een ingemetselde nisbus voor aansluiting van de kachelpijp. Als deze er niet is of als deze te klein is plaats dan een nieuwe. Voor ons dubbelwandig RVS kanaal wordt een speciaal aansluitstuk geleverd om de dikwandige pijp aan te sluiten.

Afwijkende diameter?

Heeft de kacheluitlaat of de aansluiting op de hoofdschoorsteen een andere diameter dan de pijp dan moet eerst een kachelpijp verloopstuk worden geplaatst. We hebben standaard verlopen in ons assortiment maar ook maken we verloopstukken op maat.

Vaste afstand tussen kachel en plafond?

Als de pijp een vaste hoogte moet overbruggen tot de plafondaansluiting gebruik dan een paspijp. Een andere oplossing is een nisbus te plaatsen onderaan het hoofdkanaal.

Gerelateerde producten

Wij leveren een breed gamma kachelpijpen. Zo kunt u in plaats van dikwandige kachelpijpen ook kiezen voor goedkope zwarte dunwandig stalen kachelbuis of blanke RVS / INOX kachelpijp. Onze dikwandige kachelpijpen kunnen zeer goed gecombineerd worden met onze dubbelwandige kachelpijpen.

Onze kachelpijp is een Duits kwaliteitsproduct. Vanzelfsprekend zijn deze kachelpijpen gekeurd volgens norm CE1856-2 - een certificaat leveren wij op aanvraag. Razendsnelle levering uit voorraad binnen 1 a 2 werkdagen.