Kachelpijp

Kachelpijp kopen?

U heeft kachelpijpen nodig voor uw houtkachel, gaskachel, pelletkachel of open haard? Wij leveren uit voorraad hoge kwaliteit RVS en zwarte kachel pijpen voor uw rookkanaal of om uw kachel aan te sluiten. Voor binnen en buiten. Kachels&Zo ❤: voor veilige en professionele rookgasafvoer die zich heeft bewezen.

U weet wat u zoekt? Kies dan hieronder het gewenste type kachelpijp.

Eerst meer lezen? We hebben uitgebreide informatie over alle belangrijke onderwerpen om de juiste kachelpijpen te bepalen. U kunt ook onderaan deze pagina verder lezen.

Persoonlijk advies? Stuur een email naar info@kachelmaterialen.com. Voorzie uw aanvraag van foto's en een tekening. U ontvangt dan z.s.m. een reactie. Wij zijn professionals en leveren uw kachelpijpen met een superservice. Problemen en vraagstukken lossen we voor u op. Vooraf - maar ook achteraf.

Kachelpijp voor houtkachel, pelletkachel of gaskachel

De houtkachel is nog steeds het meest gebruikte type kachel. Logisch dat veel klanten op zoek zijn naar rook afvoer specifiek om dit type kachel aan te sluiten. Wij leveren voor in de huiskamer enkelwandige pijp in maar liefst 3 soorten namelijk dunwandig geblauwd (= goedkope kachelpijp), dikwandig staal en RVS.

Voor het bouwen van een compleet rookkanaal in uw woning of schuur leveren we dubbelwandige geïsoleerde buis. Deze pijp is ook bruikbaar voor een open haard. We leveren ook enkelwandige of dubbelwandige flexibele kachelpijp voor het renoveren van een bestaande gemetselde schoorsteen. Gebruik wel dubbelwandig voor een pelletkachel of houtkachel.

Voor gesloten gaskachels gebruikt u ons assortiment concentrische kachelpijpen. Voor een open gaskachel kunt u dezelfde kachelpijpen gebruiken als voor een houtkachel echter gebruik dan uitsluitend roestvrij staal en geen gewoon staal. Bij de verbranding van gas komt namelijk veel water vrij en dit kan een stalen kachelpijp snel doen roesten.

Al onze kachelpijpen zijn uitsluitend van Duits of Hollands fabricaat.

Zwarte kachelpijpen

Zwarte kachelpijp draagt bij aan de sfeer en past qua kleur meestal ook het beste bij een zwarte kachel. Onze dikwandige kachelpijpen zijn dan ook zwart gecoat. Aanvullend kunnen we onze dubbelwandige rookkanalen in zwart leveren. Tenslotte is ook ons volledig concentrisch assortiment met zwarte coating leverbaar.

Kachelpijpen voor buiten

Al onze kachelpijpen zijn zowel binnenshuis als buitenshuis geschikt om de rookgasafvoer voor uw kachel mee op te bouwen. Tegen de gevel, als verlenging van een bestaande gemetselde schoorsteen of als afvoer voor uw buitenhaard of buitenkachel. Kies buiten liever geen dikwandig of dunwandig stalen pijp want die gaan roesten. Maar als u dat mooi vindt kiest u juist voor stalen kachelpijpen :).

RVS Kachelpijp

Wij leveren onze INOX en RVS kachelpijpen in een matte afwerking met een zeer fraaie industriële uitstraling. Dus geen spiegelende pijp boven het dak of tegen de gevel maar een mooie dubbelwandige kachelpijp waar u met plezier naar kijkt. Zie hieronder op de foto het verschil!

Kachelpijp set

Om het u gemakkelijk te maken verkopen we diverse kachelpijp pakketten. Zo leveren we complete sets voor het renoveren van uw oude bestaande schoorsteen maar is ook elke dakdoorvoer als set beschikbaar. Niet in de laatste plaats wijzen we u op onze rekenapp waarmee u snel kunt bepalen welke aansluitmaterialen u nodig heeft voor uw rookkanaal.

Keuring

Welke keuringen moeten kachelpijpen hebben? Voor enkelwandige kachelpijp volstaat een Europees CE keurmerk. Dubbelwandige pijp moet naast de CE keur ook voldoen aan de NEN6062. Dwz dat het kanaal gekeurd is met de in Nederland verplichte omkokering. Import rookkanalen voldoen hier niet aan. Wilt u zeker weten dat het dubbelwandig rookkanaal voldoet aan de Nederlandse wetgeving? Koop dan geen geïmporteerde goedkope kachelpijpen maar koop een Nederlands merk.

U weet nog niet wat u moet gebruiken :) ?

Elke combinatie van toestel en situatie verlangt haar eigen unieke kachelpijp van de juiste diameter. Gebruik daarom deze tabel als goede leidraad bij uw keuze voor het juiste type kachelpijp. Zoals gezegd, komt u er niet uit neemt u dan contact op.

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2024 Kachels&Zo