Kachelpijpen dikwandig

Wij bieden kachelpijpen te koop aan voor uw haard of de kachel. Onze dikwandige kachelpijp is een kwaliteitsproduct uit Duitsland. Deze kachelpijpen zijn verkrijgbaar met zwarte of antraciet kleur coating. Levertijd uit voorraad binnen 1 a 2 werkdagen.

Wanneer deze kachelpijpen te gebruiken?

U mag deze kachelpijpen alleen toepassen in de stookruimte en in het zicht vanaf de kachel tot de muur of tot (net onder) het plafond. U gebruikt deze zwarte kachelpijp voor aansluiting van uw kachel op een hoofd schoorsteen kanaal dat wil zeggen een schoorsteen of schouw van metselwerk of een dubbelwandige geïsoleerde kachelpijp. Kachelpijp

Montage richting

Kachelpijpen monteert u altijd met de verjonging (dit is het smalle deel ook wel 'het mannetje' genoemd) richting de kachel - net als regenwaterafvoer en dus niet andersom. Steek de kachelpijpen in elkaar en zet vast met muurbeugels tegen de muur.

Versleping

Zit de aansluiting in het plafond niet op de goede plaats dan moet de kachelpijp een versleping krijgen. In de tabel onderaan ziet u welke bochten u moet toepassen om de gewenste horizontale afstand te kunnen overbruggen.

Hoe aansluiten op de kachel?

Steek de kachelpijp, bocht of t-stuk met de verjonging in de kacheluitlaat. Let op: soms heeft de kachel een mannelijke aansluiting. In dat geval plaatst u eerst een kachel aansluitstuk OF u plaatst een kachelpijp zonder verjonging OF u slijpt de verjonging van de kachelpijp af. U kunt zelf ook een kachelaansluitstuk maken door een stuk (10cm) zonder verjonging van een pijp af te slijpen. Heeft de kacheluitlaat een afwijkende diameter dan moet eerst een verloopstuk geplaatst worden. We hebben standaard verlopen maar ook maken we verloopstukken op maat.

Hoe aansluiten op de hoofd schoorsteen?

Een gemetselde schoorsteen heeft vaak een ingemetselde nisbus voor aansluiting van de kachelpijp. Als deze er niet is of als deze te klein is plaats dan een nieuwe nisbus. Voor een dubbelwandig kanaal wordt een speciaal aansluitstuk geleverd om de dikwandige kachelpijp aan te sluiten. Heeft de schoorsteen een afwijkende diameter dan moet eerst een kachelpijp verloopstuk geplaatst worden. We hebben standaard verlopen maar ook maken we verloopstukken op maat.

Tip

Als de kachelpijp een gefixeerde afstand moet overbruggen gebruik dan een paspijp. Een paspijp is over bijna de gehele lengte verjongd. U plaatst eerst een standaard kachelpijp en u laat de paspijp daarin wegzakken. U plaatst de kachel en trekt nu de paspijp omhoog tot aan de aansluiting bovenaan. Vervolgens zet u de meegeleverde stelring vast om de paspijp zodat deze niet terug zakt.

Certificering

Vanzelfsprekend zijn deze kachelpijpen gekeurd volgens norm CE1856-2 - een certificaat leveren wij op aanvraag.

Gerelateerde producten

In plaats van dikwandige kachelpijpen kunt u ook kiezen voor goedkope zwarte dunwandig stalen kachelbuis of blanke RVS / INOX kachelpijp. Onze dikwandige kachelpijpen kunnen zeer goed gecombineerd worden met onze dubbelwandige kachelpijpen. Verder leveren wij pelletkachel pijp en concentrische kachelpijp voor het aansluiten van een gesloten gaskachel. Voor het renoveren van schoorstenen tenslotte gebruikt u flexibele kachelpijp of dubbelwandige flexibele kachelpijpen.

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2019 Kachels&Zo

    Let op
  1. Kachelpijpen alleen te gebruiken in het zicht voor aansluiting van een vrijstaande houtkachel op een hoofd schoorsteen.
  2. Kachelpijp te monteren met de verjonging (versmalling) richting kachel.
  3. Zie de productfolder voor de afmetingen van dikwandige kachelpijp.