Kachelpijp

Kachelpijp voor de vakman en de serieuze doe-het-zelver

U wilt kachelpijpen kopen voor uw houtkachel, gaskachel of open haard? Of u zoekt professioneel advies om uw kachel of haard aan te sluiten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We leveren al meer dan 10 jaar professionele rookgasafvoer systemen die zich hebben bewezen. Al onze kachelpijpen zijn van Duits of Hollands fabricaat. Kies hieronder het type kachelpijp dat u zoekt.

Eerst meer weten?

Kijk hier of stuur een email naar info@kachelmaterialen.com en laat weten wat u zoekt. Voorzie uw aanvraag als het even kan van foto's, maten en een tekening. U ontvangt van ons z.s.m. een reactie met daarin een materiaalopgave. Makkelijker kunnen we het niet maken! Wij zijn professionals. We zijn snel en leveren met een superservice. Problemen en vraagstukken lossen we voor u op. Vooraf - maar ook achteraf.

Welk type kachelpijp moet ik gebruiken?

Elke combinatie van toestel en situatie verlangt haar eigen unieke kachelpijp. Hieronder vindt u een korte toelichting.

Wilt u in uw woning of schuur een compleet nieuw rookgasafvoer kanaal aanleggen? Dan heeft u daar dubbelwandige geïsoleerde kachelpijp voor nodig. Onze dubbelwandige kachelpijp is schoorsteenbrand bestendig, wordt geleverd met 30 jaar garantie en is 100% afgestemd op de Nederlandse wetgeving hetgeen van geïmporteerde merken in het algemeen niet gezegd kan worden. Let op, voor een gesloten gaskachel gebruikt u concentrische kachelpijp.

Zoekt u een enkelwandige kachelpijp om uw houtkachel, pelletkachel of open gaskachel aan te sluiten op een bestaande of nieuwe schoorsteen? Kies dan voor dunwandig stalen kachelbuis, RVS kachelpijp of dikwandig stalen kachelpijp.

Natuurlijk kunnen ook de uitstraling en de kosten een rol kunnen spelen bij uw aankoop. Dunwandige kachelpijp is van onbehandeld 0.6mm dik staal, kan gaan roesten en is goedkoop. Dikwandige kachelpijp is van duurzaam 2mm dik staal en mooi zwart gecoat. RVS/INOX kachelpijp is 0.5mm dik, zal niet gaan roesten en spiegelt mooi. Aan u de keuze. Gebruik voor inbouw altijd RVS.

U wilt uw bestaande schoorsteen renoveren of van een voering voorzien? Kies dan voor flexibele kachelpijp.

Gebruik ook deze tabel als leidraad bij uw keuze voor het juiste type kachelpijp. Zoals gezegd, komt u er niet uit neemt u dan contact op.