Kachelpijp

Kachelpijp kopen?

U heeft kachelpijpen nodig voor uw houtkachel, gaskachel of open haard? Wij leveren hoge kwaliteit RVS en zwarte kachel pijpen voor uw rookkanaal of om uw kachel aan te sluiten. Ook voor gebruik buiten. Onze klanten zijn vaak serieuze doe-het-zelvers maar ook de vakman komt graag bij ons langs! Kachels&Zo ❤: voor veilige en professionele rookgasafvoer die zich heeft bewezen.

Eerst meer informatie?

U weet wat u zoekt? Kies dan hieronder het gewenste type kachelpijp.
Eerst meer lezen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben uitgebreide informatie over alle belangrijke onderwerpen die uw keuze voor de juiste kachelpijpen en aansluitmaterialen nader zullen bepalen.
Kijk ook onderaan deze pagina om verder te lezen.

Liever persoonlijk advies?

Stuur een email naar info@kachelmaterialen.com en laat weten wat u zoekt. Voorzie uw aanvraag van foto's en een tekening met maten. U ontvangt dan z.s.m. een reactie met materiaalopgave. Makkelijker kunnen we het niet maken! Wij zijn professionals. We zijn snel en leveren met een superservice. Problemen en vraagstukken lossen we voor u op. Vooraf - maar ook achteraf.

Rookkanaal nodig?

Lees hier alles over uw rookkanaal

Rookkanalen

Rookkanaal door uw huis?

Bepaal simpel zelf de benodigdheden

Probeer onze app

Technische informatie

Productfolders, handleidingen etc.

Klik hier

Al onze materialen zijn uitsluitend van Duits of Hollands fabricaat. Alle afgebeelde producten zijn echte foto's (en geen gestileerde computer modellen) zodat u weet wat u krijgt: kwaliteit.

Kachelpijp voor houtkachel of open haard

De houtkachel is nog steeds het meest gebruikte type kachel. Logisch dat veel klanten op zoek zijn naar rookgasafvoer specifiek om de houtkachel aan te sluiten. Wij leveren daarom voor in de huiskamer enkelwandige pijp in maar liefst 3 verschillende soorten namelijk dunwandig geblauwd (= goedkope kachelpijp), dikwandig staal en RVS.

Voor het bouwen van een compleet rookkanaal in uw woning of schuur leveren we dubbelwandige geïsoleerde buis. Deze pijp is ook bruikbaar voor een open haard. Natuurlijk leveren we ook enkelwandige of dubbelwandige flexibele buis voor het renoveren van een bestaande gemetselde schoorsteen. Gebruik dan wel dubbelwandig flexibel voor een houtkachel.

Let wel, ons dubbelwandig kanaal van Nederlandse makelij is schoorsteenbrand bestendig, wordt geleverd met 30 jaar garantie en is 100% afgestemd op de Nederlandse wetgeving.

Kachelpijp voor gaskachel

Voor gesloten gaskachels gebruikt u ons assortiment concentrische kachelpijp. Voor een open gaskachel kunt u dezelfde materialen gebruiken als voor een houtkachel echter gebruik dan uitsluitend RVS materiaal en geen staal. Bij de verbranding van gas komt namelijk veel meer water vrij dan bij de verbranding van hout en dit water kan een stalen pijp snel aantasten (roest!).

Zwarte kachelpijp

Een zwarte kachelpijp draagt bij aan de sfeer en past qua kleur meestal ook het beste bij een zwarte kachel. Natuurlijk gaan wij daar in mee. Ons hele dikwandig stalen assortiment is dan ook zwart gecoat. Aanvullend kunnen we ook RVS/INOX 150 in zwart leveren. Tenslotte is ook ons volledig dubbelwandig en concentrisch assortiment met zwarte coating leverbaar. Natuurlijk verkopen we ook spuitbussen zwart verf zodat u bestaande pijpdelen in dezelfde kleur zwart kunt spuiten.

RVS Kachelpijp

Wij leveren onze INOX en RVS kachelpijpen in een matte afwerking met een industriële uitstraling. Dit is de grote trend in RVS buismateriaal en ook op dit punt lopen we voorop. Dus geen spiegelende blinkende pijp boven het dak maar een mooie matte RVS pijp waar u met plezier naar kijkt. Zie hieronder op de foto het verschil tussen mat en spiegelend.

Let op: bestellingen van losse onderdelen kunnen nog in (uitlopend) glans geleverd worden. Wilt u zeker weten dat u alles in mat RVS ontvangt laat het ons dan weten!

Kachelpijp voor buiten

Natuurlijk is al ons RVS pijpmateriaal geschikt om buiten de rookgasafvoer voor uw kachel mee op te bouwen. Tegen de gevel, als verlenging van een bestaande gemetselde schoorsteen of als afvoer voor uw buitenhaard of buitenkachel: het kan allemaal. Kies voor buiten liever geen dikwandig of dunwandig stalen pijp want die gaan roesten. Maar het kan natuurlijk ook dat u dat juist mooi vindt - in dat geval kiest u juist voor een stalen pijp :).

Kachelpijp set

Om het u gemakkelijk te maken verkopen we diverse kachelpijp pakketten. Zo leveren we complete sets voor het renoveren van uw oude gemetselde schoorsteen maar is ook elke dakdoorvoer als set beschikbaar. Niet in de laatste plaats wijzen we u op onze rekenapp waarmee u snel kunt bepalen welke aansluitmaterialen u nodig heeft voor het rookkanaal van uw houtkachel.

Keuring

Welke keuringen moet een kachelpijp hebben? Voor enkelwandig volstaat een Europees CE keurmerk. Echter, dubbelwandige pijp moet naast de CE keur ook voldoen aan de NEN6062. Dat wil zeggen dat het kanaal gekeurd is met de in Nederland verplichte omkokering. Veel klanten weten niet dat Europese CE keur in Nederland niet volstaat en aanbieders maken daar misbruik van. Wilt u zeker weten dat het dubbelwandig rookkanaal voldoet aan de Nederlandse wetgeving? Koop dan geen geimporteerd merk maar een Nederlands merk. Al onze kachelbuizen voldoen aan de Europese en Nederlandse regelgeving.

U weet nog altijd niet wat u moet gebruiken :) ?

Elke combinatie van toestel en situatie verlangt haar eigen unieke kachelpijp. Gebruik daarom deze tabel als goede leidraad bij uw keuze voor het juiste type kachelpijp. Zoals gezegd, komt u er niet uit neemt u dan contact op.

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2023 Kachels&Zo