Holetherm rookkanaal

Holetherm = Oerdegelijk

Holetherm rookgasafvoer systemen zijn oerdegelijk, zeer betrouwbaar, gemaakt van hoogwaardig materiaal en eenvoudig modulair op te bouwen. Holetherm rookkanaal wordt volledig geproduceerd in Nederland. Holetherm systemen wordt toegepast op hout- en gas gestookte sfeerverwarmingstoestellen, pelletkachels en als nieuw of vervangend schoorsteenkanaal.

Holetherm dubbelwandig: alleen het beste

Holetherm dubbelwandig wordt gemaakt van hoogwaardig roestvast staal in de kwaliteit 316L, dat zeer goed bestand is tegen hoge temperaturen en rookgassen. Door het gladde oppervlak hecht de creosoot zich minder makkelijk aan het kanaal, waardoor het zeer brandveilig is. Bovendien is het hierdoor zeer gemakkelijk te vegen. Het buismateriaal is roestvast waardoor het zowel binnen als buiten kan worden opgebouwd. Holetherm is ook in zwart leverbaar.

Voor het dubbelwandig geïsoleerd systeem wordt tussen binnen- en buitenpijp een vaste isolatiedeken van hoogwaardige AES-wol aangebracht, dat de piektemperaturen moeiteloos doorstaat. Een vaste deken vanwege de complete en continue isolatie zonder warmteverlies van binnen naar buiten en AES-wol omdat dit het meest hoogwaardige isolatiemateriaal is dat er bestaat. Bovendien is AES-wol op geen enkele manier schadelijk voor de gezondheid of voor het milieu. Deze combinatie van materialen en de speciale constructie geeft een uitzonderlijk goede isolerende werking en blijft stabiel tot zeer hoge temperaturen. Alleen goede ervaringen dus.

Holetherm 150

Met een diameter van 150mm heeft Holetherm rookgasafvoer de ideale omvang om goed op een groot assortiment van kachels en haarden te passen. Onze meest verkochte Holetherm rookkanaal is dan ook Holetherm 150. Dit is een dubbelwandig rookkanaal met een diameter van 150mm binnenwerks.

Holetherm 200

Natuurlijk is Holetherm ook leverbaar in alle andere gangbare diameters waaronder Holetherm 200 mm. Dit is een dubbelwandig rookkanaal met een diameter van 200mm inwendig. U kunt met de app hieronder berekenen wat u nodig heeft aan Holetherm 200 buismateriaal.

Holetherm Evolution BENG

Het merk Holetherm wordt continu doorontwikkeld. Zo heeft de fabrikant sinds kort een nieuw rookkanaal in het assortiment dat Holetherm Evolution (afgekort tot Holetherm Evo) is gedoopt. Het grote voordeel van dit kanaal is dat hiermee voldaan kan worden aan de zogenaamde BENG eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) die sinds 2021 voor nieuwbouw gelden. Natuurlijk is het volgen van de BENG eisen ook voor bestaande bouw ten zeerste aan te raden. Met een BENG doorvoer kunt u namelijk naadloos aansluiten op de dakbedekking en daarmee gaat er geen warmte meer verloren vanuit de woning en kan ook geen koude lucht meer intreden. Het traditionele isolatielek bij de dakdoorvoer is daarmee dus verleden tijd. Heeft u interesse in dit systeem neem u dan zeker contact met ons op! NB: dit rookgasafvoer systeem wordt niet via onze webwinkel verkocht.

Voldoet aan de strengste normen

Holetherm rookkanalen zijn gekeurd volgens geldende Europese CE-producteisen NEN-EN 1856-1/2. Holetherm dubbelwandig rookkanaal is bovendien gekeurd MET omkokering en voldoet dus aan de Nederlandse wetgeving in tegenstelling tot geïmporteerde kanalen.

Rookkanaal door of langs uw huis?

Bepaal simpel zelf de benodigdheden

Probeer onze app

Garantie

De productie staat onder periodiek toezicht van KIWA-Nederland. Op Holetherm enkelwandig en concentrisch wordt 20 jaar garantie gegeven en er zit maar liefst 30 jaar garantie op het Holetherm dubbelwandig rookgasafvoer systeem. Dit systeem is schoorsteenbrandveilig en schoorsteenbrandbestendig (dwz zelfs na een schoorsteenbrand in de meeste gevallen gewoon herbruikbaar).

Al bijna 40 jaar steeds doorontwikkeld tot een bewezen zeer veilig systeem dat gemaakt is van duurzaam en volledig recyclebaar materiaal.

Productfolder + technische tekeningen
Conformiteitsverklaring CE1856-1
Garantiekaart 30 jaar
Versleping berekenen (DW)
Officiële installatiehandleiding