Flexibele kachelpijp

Flexibele kachelpijp kopen?

Garantiekaart flexibele kachelpijp Onze flexibele kachelpijp is geschikt voor houtkachel, open haard, pelletkachel, inbouwhaard en gaskachel. Toe te passen als voering van een nieuw of bestaand (renovatie) gemetseld kanaal. Gebruik voor vaste brandstoffen dubbelwandige flexibele rookgasafvoer.

Holetherm flexibel rookkanaal

Holetherm flexibel rookkanaal is een Hollands kwaliteitsproduct en wordt binnen 1 a 2 werkdagen uit voorraad geleverd met maar liefst 10 jaar garantie. Eenvoudig te bestellen ook vanuit België. De binnenwand van ons dubbelwandig flexibel rookkanaal is gladder en afwaterend voor condens waardoor corrosie geen kans krijgt. Ook ontstaat minder aanhechting van roet. Hierdoor wordt ook het vegen eenvoudiger.

Eigenschappen van onze flexibele kachelpijp

  • ✓ Hollands product met 10 jaar garantie
  • ✓ Gecertificeerd en gekeurd T600 CE1856-2
  • Sterk, duurzaam en 25% dikker dan elders
  • ✓ Razendsnel direct uit voorraad geleverd
  • ✓ Professionele ondersteuning door Kachels&Zo

LET OP:

  • Diameters zijn binnendiameters. De buitendiameter is steeds 6mm groter
  • Flexibele pijp wordt op maat gedraaid en afgesneden. Wij kunnen deze niet retour nemen.
  • Het aantal meters flex dat u bestelt wordt aan 1 stuk geleverd.
  • Dubbelwandig of dubbellaags flexibel betreft geen geïsoleerd systeem!
  • Er is goedkope 'zelf geproduceerde' flexibel zonder (origineel) CE certificaat in omloop. Te mooi om waar te zijn? Dan is het dat waarschijnlijk ook.


Gebruik het filter hieronder om op diameter te selecteren.
LET OP: korting op deze producten? Klik HIER en kijk hoe het werkt!
per pagina

Producten 1-75 van 176

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Producten 1-75 van 176

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Wat is dubbelwandige flexibele kachelpijp?

Dubbelwandige flexibele kachelpijp is flexibele kachelpijp die uit 2 lagen materiaal bestaat. Deze lagen liggen op elkaar. Dubbelwandig wordt ook wel dubbelgedraaid of dubbelgelaagd flexibel genoemd. Soms denken klanten dat er isolatie tussen de 2 lagen zit maar dit is niet het geval. U kunt dubbelwandig flexibel dus niet gebruiken als alternatief voor dubbelwandige geïsoleerde buis.

Wat is het verschil tussen enkelwandige en dubbelwandige flexibele rookkanaal?

Dubbelwandig bestaat uit 2 lagen en enkelwandig bestaat uit 1 laag. De lagen van dubbelwandig liggen op elkaar waarbij de binnenlaag gladder is dan de buitenlaag. Dat maakt het dubbelwandig flexibele rookkanaal duurzamer en minder vatbaar voor condens en aanslag dan enkelwandige flex.

Is een flexibele voering verplicht?

Stookt u op een gemetselde schoorsteen? U moet dan zorgen dat u daar een geschikte schoorsteen voor heeft. Een schoorsteenvoering wordt daarbij zeer sterk aanbevolen en steeds meer verzekeringsmaatschappijen stellen dit zelfs verplicht. Zeker bij het stoken van vaste brandstoffen. Sowieso is er een verplichting bij het plaatsen van een nieuwe kachel of bij aanpassingen aan het kanaal.

Zo flex is flex

Waarom flexibele kachelpijp toepassen?

Het plaatsen van flexibele kachelpijp heeft veel voordelen:

Een oude gemetselde schoorsteen is vaak veel te groot en te koud. Rookgassen koelen daardoor meer dan gewenst af. Dit gaat vaak ten koste van afdoende trek want alleen warme lucht/rookgassen stijgen op. Veel ernstiger nog is dat er veel meer kans is op condensatie van rookgassen en aanslag van roet en creosoot. En zoals u wellicht weet kan jarenlange - vaak onzichtbare - opbouw van creosoot leiden tot schoorsteenbrand.

Door het volume van de schoorsteen te verminderen met een flexibele kachelpijp wordt de trek van de schoorsteen verbeterd en blijft de temperatuur van de rookgassen op niveau waardoor condensatie en aanslag minder kans maken.

Een gevoerd kanaal is daarnaast veel gemakkelijker te vegen en goed schoon te houden. In een niet gevoerd kanaal blijft altijd veel roet en soms erger achter.

Vaak is een oude gemetselde schoorsteen door jarenlang gebruik lek geraakt en trekt er condensatievocht door de muren met bruine plekken op het stucwerk als gevolg. In het ergste geval zien we soms zelfs rook door kapotte voegen trekken. Met een nieuwe flexibele voering bent u van deze problemen af.

Last but not least. Zoals eerder aangegeven stellen steeds meer verzekeringsmaatschappijen het voeren van een oude schoorsteen met flexibele kachelpijp verplicht. U kunt dus maar beter zorgen dat uw kanaal in orde is :)

Waar mag ik flexibele kachelbuis toepassen?

U mag flexibele kachelbuis alleen gebruiken in een schouw, schoorsteen of schoorsteenmantel. En dus niet in het zicht! In het zicht dient u altijd alleen vaste kachelbuis te gebruiken.

Flexibele rookgasafvoer voor uw houtkachel

Houtkachels zijn nog altijd ongekend populair en natuurlijk behoeft iedere houtkachel een veilige rookgasafvoer. Onze RVS dubbelwandig flexibele rookgasafvoer is zo'n veilig rookgas afvoersysteem en is zeer geschikt voor houtkachels. Natuurlijk ook buitengewoon geschikt voor pelletkachels (diameter 80mm) en open haarden.

Bij ons kunt u een hoogwaardige roestvrijstalen schoorsteenvoering of complete renovatieset vinden, tegen een concurrerende prijs. Flexibele rookgasafvoer is per meter verkrijgbaar in verschillende diameters en altijd op voorraad.

Enkelwandige flexibele kachelpijp voor gaskachel

Gebruik enkelwandige RVS flexibele kachelpijp alleen voor gaskachels. Natuurlijk is dubbelwandige flex in dit geval zeker niet verboden en zelfs een pre vanwege de duurzaamheid en de betere afwatering. Ook voor een zogenaamde gesloten gaskachel (oftewel een gaskachel met een gesloten systeem) kunt u deze flex gebruiken in combinatie met een speciale saneringsset.

Keuring

Ons enkel- en dubbelwandige flex wordt geproduceerd in Nederland, is zeer betrouwbaar, gekeurd volgens T600 CE1856-2 en eenvoudig te plaatsen.

Garantie

Op ons flexibel rookgasafvoer systeem zit maar liefst 10 jaar garantie. Heeft u nog twijfels? Neem contact met ons op. We helpen u graag verder!

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2024 Kachels&Zo