Kachelbuis dunwandig

U wilt dunwandige stalen kachelbuis kopen voor uw houtkachel? Wij leveren uit voorraad geblauwde kachelbuis voor haard of kachel.

Wanneer deze kachelbuis te gebruiken?

U mag deze kachelbuis alleen toepassen in de stookruimte en in het zicht vanaf de kachel tot de muur of tot (net onder) het plafond. U gebruikt deze zwarte kachelbuizen voor aansluiting van uw houtkachel op een hoofd schoorsteen kanaal dat wil zeggen een schoorsteen of schouw van metselwerk of een dubbelwandige geïsoleerde kachelbuis.Kachelpijp

Montage richting

Kachelbuizen monteert u altijd met de verjonging (dit is het smalle deel ook wel 'het mannetje' genoemd) richting de kachel - net als regenwaterafvoer en dus niet andersom. Steek de kachelbuizen in elkaar en zet vast met muurbeugels tegen de muur.

Versleping

Zit de aansluiting in het plafond niet op de goede plaats dan moet de kachelbuis een zogenaamde versleping krijgen. Gebruik twee bochten en een stuk op maat gezaagde buis om de gewenste horizontale afstand te overbruggen.

Hoe aansluiten op de kachel?

Steek kachelbuis, bocht of t-stuk met de verjonging in de kacheluitlaat. Let op: soms heeft de kachel een mannelijke aansluiting. In dat geval slijpt u de verjonging van de eerste kachelbuis af. Indien u bij achteraansluiting eerst een bocht of t-stuk plaatst dan moet u een klein stukje standaard buis (10cm) zonder verjonging als koppelstuk gebruiken - u slijpt dit zelf op maat. Heeft de kacheluitlaat een afwijkende diameter dan moet eerst een verloopstuk geplaatst worden. We hebben standaard verlopen maar ook maken we verloopstukken op maat.

Hoe aansluiten op de hoofd schoorsteen?

Een gemetselde schoorsteen heeft vaak een ingemetselde nisbus voor aansluiting van de kachelpijp. Als deze er niet is of als deze te klein is plaats dan een nieuwe nisbus. Voor een dubbelwandig kanaal wordt een speciaal aansluitstuk geleverd om de enkelwandige kachelbuis aan te sluiten. Heeft de kacheluitlaat een afwijkende diameter dan moet eerst een kachelbuis verloopstuk geplaatst worden. We hebben standaard verlopen maar ook maken we verloopstukken op maat.

Certificering

Vanzelfsprekend zijn deze kachelbuizen gekeurd volgens norm CE1856-2 - een certificaat leveren wij op aanvraag.

Gerelateerde producten

In plaats van deze goedkope kachelbuis kunt u ook kiezen voor dikwandige kachelbuis of blanke RVS / INOX kachelbuis. Onze enkelwandige kachelbuis kan zeer goed gecombineerd worden met onze dubbelwandige kachelbuis. Verder leveren wij kachelbuis voor uw pelletkachel en concentrische kachelbuis voor het aansluiten van een gesloten gaskachel. Voor het renoveren van schoorstenen tenslotte gebruikt u flexibele kachelbuis of dubbelwandige flexibele kachelbuis.

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2021 Kachels&Zo