Schoorsteenpijp enkelwandig RVS

Wij bieden INOX/RVS schoorsteenpijp te koop aan voor uw haard of houtkachel. Onze enkelwandige schoorsteen pijp wordt geleverd met 20 jaar garantie. Garantiekaart enkelwandige schoorsteenpijp Deze schoorsteenpijpen zijn geschikt voor gas en alle vaste brandstoffen en zijn binnen 1 a 2 werkdagen uit voorraad leverbaar.

Wanneer gebruikt u deze schoorsteenpijp?

U mag deze enkelwandige schoorsteenpijp toepassen in de stookruimte vanaf de kachel tot de muur of tot (net onder) het plafond. U gebruikt deze pijp voor aansluiting van een open gaskachel of houtkachel op een hoofd schoorsteen kanaal dat wil zeggen een schouw of schoorsteen van metselwerk of een dubbelwandig geïsoleerde pijp. Daarnaast kunt u deze RVS schoorsteenpijp gebruiken ter voering of renovatie van een gemetselde schoorsteen.Kachelpijp

Montage richting

Deze schoorsteenpijp monteert u met de verjonging (dit is het smalle deel ook wel 'het mannetje' genoemd) richting de kachel - net als regenwaterafvoer en dus niet andersom. Steek de delen in elkaar en zet vast met muurbeugels tegen de muur. Bij sommige toepassingen (inbouw) dient u het rookkanaal te isoleren met keramische wol - raadpleeg daarvoor de installatie handleiding.

Versleping

Zit de aansluiting in het plafond niet op de goede plaats dan moet het rookkanaal een versleping krijgen. In de tabel hieronder ziet u welke bochten u moet toepassen om de gewenste horizontale afstand te kunnen overbruggen. U kunt ook dit programma gebruiken om zelf de versleping van het kanaal te berekenen.

Hoe aansluiten op de kachel?

Steek de eerste pijp met de verjonging in de kacheluitlaat. Let op: soms heeft de kachel een mannelijke aansluiting. In dat geval plaatst u eerst een kachel aansluitstuk. Heeft de kacheluitlaat een afwijkende diameter dan moet eerst een verloopstuk geplaatst worden. We hebben standaard verlopen maar ook maken we verloopstukken op maat.

Hoe aansluiten op het hoofd schoorsteenkanaal?

Een gemetselde schoorsteen heeft vaak een ingemetselde nisbus voor aansluiting van de enkelwandige pijp. Als deze er niet is of als deze te klein is plaats dan een nieuwe nisbus. Voor onze dubbelwandige geisoleerde schoorsteendelen wordt een speciaal aansluitstuk geleverd om de enkelwandig pijp op aan te sluiten.

Tip

Als de pijp een vaste verticale afstand moet overbruggen gebruik dan een paspijp. Een paspijp is over bijna de gehele lengte verjongd. U plaatst eerst een standaard pijpdeel en u laat de paspijp daarin wegzakken. U plaatst de kachel en trekt nu de paspijp omhoog tot aan de aansluiting bovenaan. Vervolgens zet u de meegeleverde stelring vast om de paspijp zodat deze niet terug zakt.

Certificering

Vanzelfsprekend is deze schoorsteenpijp gekeurd volgens norm CE1856-2.

Gerelateerde producten

Deze enkelwandige pijp kan zeer goed gecombineerd worden met ons dubbelwandige schoorsteenpijp. Daarnaast leveren wij pelletkachel pijp en concentrische schoorsteenpijp voor het aansluiten van een gesloten gaskachel. Voor het renoveren van schoorstenen kunt u ook gebruik maken dubbelwandig flexibele pijp.

Zelf een rookkanaal plaatsen

Indien u zelf een volledig rookkanaal wilt plaatsen kijkt u hier voor meer informatie: Rookanaal zelf plaatsen.

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2021 Kachels&Zo

Meer informatie

Productfolder + technische tekeningen
Conformiteitsverklaring CE1856-2
Garantiekaart 20 jaar
Versleping berekenen (EW)