Nisbus

Nisbus voor kachelpijp en schoorsteen

Wat is een nisbus?

Een nisbus is een gegalvaniseerd of RVS aansluitstuk bedoeld om de kachelpijp die vanaf de kachel komt aan te kunnen sluiten op een gemetselde schoorsteen of een dubbelwandige geïsoleerde schoorsteen. Vooral superhandig in geval van een vaste gefixeerde afstand tussen kachel en plafond. Nooit meer problemen bij het wegtrekken van de kachel voor onderhoud of een veegbeurt. De nisbus heeft, zoals u op de foto kunt zien, een binnen- en buitenwand en de pijp die vanaf de kachel komt schuift u daar tussenin.

Hoe werkt een nisbus aansluiting?

Een nisbus heeft vaak behoorlijke diepte. Schuif de kachelpijp tot helemaal achterin de nisbus, plaats de kachel en laat de kachelpijp vervolgens weer in of over de uitlaat zakken.

Hoe plaats ik een nisbus ?

Een nisbus monteren doet u als volgt. Maak een voldoende groot gat onderaan in de schoorsteen. Metsel de nisbus vervolgens in. Dicht op de kachel met vuurvaste cement maar meestal volstaat gewone Portland specie. Maak de specie niet te slap anders valt het direct weer naar beneden. Gebruik een voegspijker en druk de specie rondom in de ruimte tussen de nisbus en de schoorsteen. Als de ruimte klein is kunt u ook een kachelkit spuitpatroon gebruiken.

Nisbus kopen?

Klik op de link nisbussen voor ons assortiment.

Nisbus voor kachelpijp of rookkanaal

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2024 Kachels&Zo

<< GA TERUG