Schoorsteenkap

U wilt een schoorsteenkap kopen?

We leveren alle soorten en maten schoorsteenkappen voor boven op uw rookkanaal, schouw of schoorsteen. Kiest u hieronder het gewenste type schoorsteenkap. Weet u niet welke schoorsteen kap u kunt plaatsen dan helpen we u hieronder graag op weg.

Eenvoudige schoorsteenkap tegen de regen?

Kiest u dan voor een regenkap. Voorwaarde is wel dat het schoorsteenkanaal (of het potje bovenop) rond is. Regenkappen worden om het rookkanaal vast gezet. Als een gewone regenkap niet past kiest u dan voor een vaste universele schoorsteenkap.

Last van vogels?

Plaatst u dan een schoorsteenkap voorzien van vogelgaas. Kiest u een regenkap met gaas, trekkap met gaas of universele schoorsteenkap met gaas. Ook een maatwerk sierkap kunnen we van gaas voorzien. Overigens leveren we ook zogenaamde boldraadroosters tegen vogels echter deze geven geen bescherming tegen regen en hebben ook geen trek verbeterende functie.

U zoekt een kap voor een rieten dak?

In geval van een rieten dak is een vonkenvanger verplicht. Kiest u daarom een schoorsteenkap met vonkengaas. We leveren trekkappen met gaas en maatwerk sierkappen met gaas. Het vonkengaas van onze kappen voldoet aan de Nederlandse wetgeving.

De schoorsteen trekt slecht?

In dat geval moet u een trek verbeterende schoorsteenkap installeren op het rookkanaal. U kunt een vaste trekkap of universele kap plaatsen voor een kleine verbetering. Een veel beter resultaat geeft een roterende schoorsteenkap of aspiromatic.

Last van valwinden of terugslag van rook?

Kiest u voor een roterende schoorsteenkap, aspiromatic of gek. Ook onze vaste trekkappen zijn anti-valwind.

Geen rond rookkanaal?

Kiest u dan voor een vaste universele schoorsteenkap. Ook de trek bevorderende roterende schoorsteenkap of aspiromatic zijn universeel en passen op elk rookkanaal. Al deze kappen worden geleverd met zogenaamde trekhaken waarmee u de kap vast kunt trekken in het schoorsteenkanaal.

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2023 Kachels&Zo