Schoorsteenkap

U wilt een schoorsteenkap kopen?

We leveren alle soorten en maten schoorsteenkappen voor boven op uw rookkanaal, schouw of schoorsteen. Kiest u hieronder het gewenste type schoorsteenkap. Weet u niet welke schoorsteen kap u kunt plaatsen dan helpen we u hieronder graag op weg.
per pagina

Producten 76-148 van 148

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Producten 76-148 van 148

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Wat is de beste schoorsteenkap voor uw woning?

Een goede schoorsteenkap is essentieel om problemen zoals regeninslag, vogelnesten en vonken te voorkomen. Maar met zoveel verschillende opties kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Hieronder bespreken we de voordelen van elk type kap, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Eenvoudige schoorsteenkap tegen de regen?

Kiest u dan voor een regenkap. Voorwaarde is wel dat het schoorsteenkanaal (of het potje bovenop) rond is. Regenkappen worden om het rookkanaal vast gezet. Als een gewone regenkap niet past kiest u dan voor een vaste universele schoorsteenkap.

U zoekt een schoorsteenkap tegen vogels?

Plaatst u dan een schoorsteenkap voorzien van vogelgaas. Kiest u een regenkap met gaas, trekkap met gaas of universele schoorsteenkap met gaas. Ook een maatwerk sierkap kunnen we van gaas voorzien. Overigens leveren we ook zogenaamde boldraadroosters tegen vogels echter deze geven geen bescherming tegen regen en hebben ook geen trek verbeterende functie.

U zoekt een schoorsteenkap voor een rieten dak?

In geval van een rieten dak is een vonkenvanger verplicht. Kiest u daarom een schoorsteenkap met vonkengaas. We leveren trekkappen met gaas en maatwerk sierkappen met gaas. Het vonkengaas van onze kappen voldoet aan de Nederlandse wetgeving.

De schoorsteen trekt slecht?

In dat geval moet u een trek verbeterende schoorsteenkap installeren op het rookkanaal. U kunt een vaste trekkap of universele kap plaatsen voor een kleine verbetering. Een veel beter resultaat geeft een roterende schoorsteenkap of aspiromatic.

U heeft last van valwinden of last van rook terugslag?

Kiest u voor een roterende schoorsteenkap, aspiromatic of gek. Ook onze vaste trekkappen zijn anti-valwind maar hardnekkige problemen laten zich beter oplossen met een een roterende schoorsteenkap.

U heeft geen rond rookkanaal?

Kiest u dan voor een vaste universele schoorsteenkap. Ook de trek bevorderende roterende schoorsteenkap of aspiromatic zijn universeel en passen op elk rookkanaal. Al deze kappen worden geleverd met zogenaamde trekhaken waarmee u de kap vast kunt trekken in het schoorsteenkanaal.

U zoekt een schoorsteenkap voor een houtkachel?

Rookgassen van houtgestookte toestellen zijn heter dan van gas. Kies daarom liever geen aluminium schoorsteenkap in geval van een houtkachel maar kies een roestvrijstalen schoorsteenkap.

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2024 Kachels&Zo