Houtkachels

Maak hout stoken weer leuk met onze hoog rendement Ecodesign houtkachel !

Onze Ecodesign houtkachels hebben een hoog rendement en een lage uitstoot/emissie van fijnstof en voldoen hiermee aan het europese keurmerk "EcoDesign 2022". De houtkachels van Kachels&Zo hebben een vermogen van 6kW of 8kW. Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen in ons assortiment. Meer uitleg?
Toch een andere kachel? Indien u bij ons een compleet rookgasafvoer systeem aankoopt leveren we tegen aantrekkelijke voorwaarden ook uw houtkachel naar keuze van het merk Altech, Charlton & Jenrick, Dovre, Jacobus, Jydepejsen, Nestor Martin, Olsberg, Spartherm of Wanders. Laat ons weten wat u zoekt!
  Bij de aanschaf van een houtkachel + compleet rookkanaal kunnen we u een mooie pakketkorting geven
per pagina

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

Hoog rendement, lage uitstoot

Onze Ecodesign houtkachels hebben een rendement van >75% en een uitstoot van fijnstof die voldoet aan de wet- en regelgeving omtrent houtkachels (het Europees keurmerk "Ecodesign 2022"). Dit betekent dat >75% warmte in huis terecht komt en niet verloren gaat door de schoorsteen. Meer warmte met minder brandstof dus. Ook wordt er schoner gestookt met het uitmuntende verbrandingssysteem. Hoe vollediger de verbranding, hoe minder emissie. In onze Ecodesign houtkachel stookt u met houtblokken. Door de hoge temperatuur in de afgesloten ruimte van de kachel verbrandt hout goed en komen er minder schadelijke stoffen vrij.

Dubbelwandig verbrandingssysteem

Onze Ecodesign houtkachels zijn voorzien van een convectie ruimte rond het toestel. Hierdoor creëert hij een aangename warmte en mag deze kachel dichter bij brandbare materialen opgesteld worden.

Vermogen

Het vermogen van een houtkachel geeft aan hoeveel warmte een houtkachel kan afgeven. Als het vermogen van de houtkachel te groot is, kan er niet voluit worden gestookt waardoor er te veel schadelijke gassen vrijkomen. Een kachel moet ook niet een klein vermogen hebben, omdat de ruimte anders onvoldoende wordt verwarmd. Het juiste vermogen is afhankelijk van aantal m3 van de ruimte en de mate van isolatie.

Keurmerken

Al onze Ecodesign houtkachels zijn gekeurd volgens CE EN 13240/A2 en voldoen tevens aan de * DIN+ normering * BimschV stufe 2 * KB- Koninklijke Besluit

Nederlands design

De Ecodesign houtkachel is in Nederland ontwikkeld. Het is een stoere, robuuste houtkachel die mooi past bij een stoer interieur. De Ecodesign houtkachel bezit de mogelijkheid om de kachelpijp zowel aan de boven- als achterzijde aan te sluiten.

Goed stoken is belangrijk

Wist u dat u zelf ook veel invloed heeft op goed en verantwoord hout stoken?
Dit is wat u zelf kunt doen:

 • Stook met het juiste hout. Geschikt hout is beukenhout, berkenhout, eikenhout, elzenhout en essenhout. Elk van deze houtsoorten heeft zijn eigen kenmerken. Zo geeft eikenhout weinig rook, brandt langzaam en geeft knetterende vlammen.
 • Zorg dat het vochtpercentage van het hout rond de 15% is.
 • Stook bij de juiste weersomstandigheden en luchtkwaliteit. Als het windstil is of mistig zorgt stoken voor overlast.
 • Zorg dat de houtkachel in goede conditie is, geen scheuren, een afdichtkoord dat in orde is en een schone kachel.
 • Zorg ook dat het rookkanaal in goede conditie is, bijv. door regelmatig te vegen.
 • Gebruik de juiste stookmethode. De zwitserse stookmethode is de beste manier van stoken.
 • Zorg dat de trek in het rookkanaal goed is. Meer info: een rookkanaal aanleggen.
 • Zorg altijd voor de juiste luchttoevoer en smoor het vuur niet.
 • Laat een laagje as liggen na het stoken. De aslaag beschermt het rooster en warmt de houtkachel daarna sneller op.