Beschikbaarheid:
Op voorraad

Perlite korrels zak 100 liter

€ 33,00 € 27,27
Beschrijving

Perlite is een onbrandbare en vezelvrije korrelisolatie. De grondstof is een aluminium silicaat van vulkanische oorsprong en heeft een witte kleur. Perlite is een glasachtig gesteente, dat expandeert bij verhitting. Door verweking van de buitenkant en de daarop volgende verdamping van het vocht (2 tot 5 %) in de korrel, vindt deze expansie plaats. Bij de expansie kan de korrel, die poreus geworden is, tot 20 maal groter worden.
De minerale grondstof is een milieuvriendelijk natuurproduct. Het bevat geen kunststof of vezels en is onbrandbaar. Deze vormvaste isolatie heeft bovendien uitstekende isolerende en hittewerende eigenschappen.
Toepassingen Perlite
Perlite wordt als isolatiemateriaal gebruikt als lichtgewicht toeslagstof voor mortel, hoge- en extreem lage temperatuur isolatie (PKAC), isolatie voor openhaarden en schoorsteenkanalen, grondleidingisolatie, vloerisolatie en egalisatie, afschotisolatie en muurisolatie (loose-fill).
Verwerking 1 cement: 10 perlite (in volumedelen) na droogmenging ca. 20% perlite volume aan water toevoegen, er ontstaat dan een makkelijk verwerkbare specie.

Meer informatie
OpmerkingKorrel 0 - 5mm
Klanten geven Kachels&Zo op Google 4.9 van 5 sterren in 328 beoordelingen.