Losse pook schop tang bezem

Een haardstel of haardset bestaat uit verschillende losse onderdelen. Meer uitleg?
per pagina

25 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

25 producten

Van hoog naar laag sorteren

Kachelpook

Met een kachelpook kunt u in het vuur poken zodat het vuur beter brandt doordat er meer zuurstof in het vuur komt. Belangrijk voor een pook is dat hij lang genoeg is, zeker als de kachel flink brandt.

Haardtang

Met een haardtang kunt u brandende houtblokken verplaatsen om het vuur beter onder controle te houden. Belangrijk bij een haardtang is de lengte en een goede grip. Kies bijv voor onze befaamde krokodillentang.

Borstel

Met een borstel kunt u de haard of kachel schoonvegen nadat u de as eruit hebt geschept. Belangrijk bij een borstel is de breedte en de vorm van de borstel (langwerpig) zodat u goed in de hoeken kunt komen. Wij verkopen borstels van 54 cm en borstels van 58 cm lang of een losse borstel om uw haardstel te repareren.

Haardschep

Met een schop/schep of asblik kunt u het teveel aan as wegscheppen. Er ontstaat dan opnieuw lucht bij het hout waardoor deze beter brandt. Houd altijd iets as over zodat de vloer van de kachel of haard warm blijft. Hierdoor blijft de haard warmer en blijft het vuur beter branden wat leidt tot een betere trek in de haard.

Pelletschep

Met een pelletschep kun je snel en eenvoudig de kachel met pelletkorrels vullen. Wij verkopen moderne zwarte pelletschepjes en pelletschepjes met een borstel