Dubbelwandig rookkanaal Ø80mm

Dubbelwandig 80mm voor pelletkachel

U kunt hieronder voor de afvoer van uw pelletkachel de onderdelen selecteren benodigd voor het dubbelwandig rookkanaal van 80mm waaronder dubbelwandige buizen, bochten, beugels, doorvoer, kap etc.
Tip: gebruik onze app om te bepalen wat u aan materialen nodig heeft. Makkelijker kunnen we het niet maken!
Eerst meer info? Klik op dubbelwandige kachelpijp voor de algemene toelichting.
Komt u er niet uit? Stuur een email met tekening en foto's en we helpen u op weg met het rookkanaal van uw pelletkachel.
LET OP: korting op deze producten? Klik HIER en kijk hoe het werkt!
per pagina

38 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

38 producten

Van hoog naar laag sorteren

Dubbelwandige kachelpijp 80 mm

U wist het waarschijnlijk al, maar een pelletkachel met een uitlaat diameter van 80mm komt heel vaak voor. We hebben dan ook een groot aanbod kachelpijpen in deze diameter waaronder dus ook dubbelwandig geïsoleerde pijp. Met een interne diameter van 80mm heeft deze dubbelwandige rookgasafvoer de ideale omvang om uw pelletkachel van dienst te zijn.

Onderdelen voor dubbelwandige kachelbuis van 80 mm

Voor een goede installatie van een dubbelwandig rookkanaal van 80 mm zijn diverse onderdelen een aansluitmaterialen noodzakelijk.

Kort samengevat heeft u in Holetherm 80 naast de dubbelwandige kachelbuizen in diverse lengtes de keuze voor dubbelwandige bochten in hoeken van 15º, 30º en 45º graden om het rookkanaal van richting te veranderen of een versleping te maken. Aanvullend een dubbelwandige t-stuk van 90º of een y-stuk van 45º in 80mm om via de muur aan te sluiten op een rookkanaal als dat langs de gevel is geplaatst. Diverse soorten muurbeugels in 80mm zorgen voor stabiliteit. Afhankelijk van het type dak kiest u voor een dakplaat, loodslab of evt een siliconen doorvoer. Vergeet daarbij de stormkraag niet voor een waterdichte afwerking. Bovenop natuurlijk een regenkap of trekkap van 80mm.

Isolatie dubbelwandige rookgasafvoer 80mm

Voor onze klanten is niet alleen een sfeervol vlammenspel van belang maar zeker ook de techniek achter de schermen. De echte waarde van deze buis schuilt namelijk voor een groot deel in de isolatie tussen de binnen- en buitenpijp.

De isolatie van AES wol houdt de rookgassen op temperatuur terwijl deze door het kanaal opstijgen. Dit komt niet alleen de efficiëntie van uw kachel of haard ten goede, maar minimaliseert ook het risico op condensatie in het kanaal, een potentiële bron van corrosie en schade. Daarnaast blijft ook de trek op peil en vermindert de kans op rook terugslag. De isolatie zorgt bovendien voor een warmte buffer waardoor de temperatuur aan de buitenkant van de buis onder normale omstandigheden niet meer dan handwarm wordt.

Matte RVS uitvoering

Maar het is niet alleen de functionaliteit die het dubbelwandige rookkanaal Ø80mm tot een uitblinker maakt; deze buis draagt ook bij aan het visuele aspect van uw woonruimte. De esthetische aantrekkingskracht van een matte roestvrijstalen afwerking voegt moderniteit toe aan de rustieke charme van uw haard en geeft een eigentijdse uitstraling! Toch liever in zwart? Dat kan zeker ook, zie hier voor meer informatie.

Garantie

Op onze dubbelwandige kachelpijp 80mm zit maar liefst 30 jaar garantie. Het is schoorsteenbrandveilig en schoorsteenbrandbestendig dwz zelfs na een schoorsteenbrand in de meeste gevallen gewoon herbruikbaar.

Heeft u nog twijfels? Wij zorgen dat uw pelletkachel met succes wordt aangesloten. Neem contact met ons op. We helpen u graag verder!

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2024 Kachels&Zo