Dubbelwandige kachelpijp Ø150mm zwart

Gebruik onze app om te bepalen wat u nodig heeft Eerst meer info? Klik op dubbelwandige kachelpijp voor de algemene toelichting. Houdt op de kachel liefst eerst een halve meter enkelwandig aansluitmateriaal aan.
LET OP: korting op deze producten? Klik HIER en kijk hoe het werkt!
per pagina

59 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

59 producten

Van hoog naar laag sorteren

Zwarte dubbelwandige kachelpijp 150 mm

U wist het waarschijnlijk al, maar een houtkachel met een uitlaat diameter van 150mm komt in Nederland en België het meeste voor. We hebben dan ook een groot aanbod kachelpijpen in deze diameter waaronder dus ook zwarte dubbelwandig geïsoleerde pijp. Met een interne diameter van 150mm heeft deze zwarte dubbelwandige rookgasafvoer de ideale omvang om een breed scala aan kachels en haarden van dienst te zijn.

Onderdelen voor zwarte dubbelwandige kachelbuis van 150 mm

Voor een goede installatie van een zwart dubbelwandig rookkanaal van 150 mm zijn diverse onderdelen een aansluitmaterialen noodzakelijk.

Kort samengevat heeft u in zwart Holetherm 150 naast de dubbelwandige kachelbuizen in diverse lengtes de keuze voor zwarte dubbelwandige bochten in hoeken van 15º, 30º, 35º, 40º en 45º graden om het rookkanaal van richting te veranderen of een versleping te maken. Aanvullend een zwart dubbelwandige t-stuk van 90º of een y-stuk van 45º in 150mm om via de muur aan te sluiten op een rookkanaal als dat langs de gevel is geplaatst. Diverse soorten zwarte muurbeugels in 150mm zorgen voor stabiliteit. Afhankelijk van het type dak kiest u voor een dakplaat, loodslab of evt een siliconen doorvoer. Vergeet daarbij de stormkraag niet voor een waterdichte afwerking. Bovenop natuurlijk een zwarte regenkap of trekkap van 150mm.

Isolatie dubbelwandige rookgasafvoer 150mm

Voor onze klanten is niet alleen een sfeervol vlammenspel van belang maar zeker ook de techniek achter de schermen. De echte waarde van deze buis schuilt namelijk voor een groot deel in de isolatie tussen de binnen- en buitenpijp.

De isolatie van AES wol houdt de rookgassen op temperatuur terwijl deze door het kanaal opstijgen. Dit komt niet alleen de efficiëntie van uw kachel of haard ten goede, maar minimaliseert ook het risico op condensatie in het kanaal, een potentiële bron van corrosie en schade. Daarnaast blijft ook de trek op peil en vermindert de kans op rook terugslag. De isolatie zorgt bovendien voor een warmte buffer waardoor de temperatuur aan de buitenkant van de buis onder normale omstandigheden niet meer dan handwarm wordt.

Zwarte uitvoering

Maar het is niet alleen de functionaliteit die het zwarte dubbelwandige rookkanaal Ø150mm tot een uitblinker maakt; deze buis draagt ook bij aan het visuele aspect van uw woonruimte. De esthetische aantrekkingskracht van een zwarte afwerking voegt moderniteit toe aan de rustieke charme van uw haard en geeft een eigentijdse uitstraling! Toch liever in blank RVS (gematteerd)? Dat kan zeker ook, zie hier voor meer informatie.

Garantie

Op onze dubbelwandige kachelpijp 150mm in zwart zit maar liefst 30 jaar garantie. Het is schoorsteenbrandveilig en schoorsteenbrandbestendig dwz zelfs na een schoorsteenbrand in de meeste gevallen gewoon herbruikbaar.

Heeft u nog twijfels? Neem contact met ons op. We helpen u graag verder!

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2024 Kachels&Zo