Dubbelwandige kachelpijp

Dubbelwandige kachelpijp kopen?

Garantiekaart dubbelwandige kachelpijp Onze dubbelwandige kachelpijp is geschikt voor houtkachel, open haard, pelletkachel, inbouwhaard en open gaskachel. Holetherm dubbelwandig rookkanaal is een Hollands kwaliteitsproduct en wordt uit voorraad geleverd met maar liefst 30 jaar garantie. Dubbelwandige geïsoleerde kachelpijp is leverbaar in RVS / Inox maar ook in zwart en eenvoudig te bestellen ook vanuit België.

Gebruik het filter hieronder om op diameter te selecteren.

Ons dubbelwandig rookkanaal

  • ✓ Hollands product met 30 jaar garantie
  • ✓ Schoorsteenbrand bestendig
  • ✓ Voldoet 100% aan het BBL (voorheen bouwbesluit)
  • Voor NL verplicht gekeurd met omkokering
  • ✓ Gecertificeerd en gekeurd T600 CE1856-1
  • ✓ Zoals het hoort met NL installatie handleiding
  • ✓ Sterk, duurzaam en hoge thermische weerstand
  • ✓ Klembanden GRATIS meegeleverd
  • ✓ Razendsnel direct uit voorraad geleverd
  • ✓ Professionele ondersteuning door Kachels&Zo
Snel navigeren naar


Kijk ook onderaan deze pagina voor meer informatie.
LET OP: korting op deze producten? Klik HIER en kijk hoe het werkt!
per pagina

Producten 226-300 van 685

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 226-300 van 685

Van hoog naar laag sorteren

Dubbelwandige kachelpijp voor houtkachel

Houtkachels zijn nog altijd ongekend populair en natuurlijk behoeft iedere houtkachel een veilige rookgasafvoer. Ons RVS dubbelwandig rookkanaal is zo'n veilig rookgasafvoer systeem en is zeer geschikt voor houtkachels. Natuurlijk is onze geïsoleerde kachelpijp ook buitengewoon geschikt voor pelletkachels (diameter 80mm) en open haarden.

Dubbelwandige kachelpijp voor gaskachel

Ons RVS dubbelwandig systeem is zeker ook bruikbaar voor open gaskachels. Voor een open gaskachel heeft u exact dezelfde onderdelen nodig als voor een houtkachel. Echter voor een zogenaamde gesloten gaskachel (oftewel een gaskachel met een gesloten systeem) dient u concentrische buis te gebruiken.

Wat is dubbelwandige kachelpijp?

Dubbelwandige kachelpijp is een belangrijk onderdeel van een veilig en efficiënt verwarmingssysteem voor houtkachels en openhaarden. Deze kachelpijpen zijn ontworpen om de rookgassen die vrijkomen bij het verbranden van brandhout veilig af te voeren en tegelijkertijd de isolatie te bieden die nodig is om brandgevaar af te wenden.

Hoe werkt dubbelwandige rookgasafvoer?

Dubbelwandige rookgasafvoer betreft in feite een dubbele kachelpijp. De binnenste pijp voert de warme rookgassen af, terwijl de buitenste pijp dient als isolatielaag om te voorkomen dat de buitenste wand van de pijp te heet wordt. Dit minimaliseert het risico op brandgevaarlijke situaties en beschermt omliggende materialen.

Wat is het verschil tussen dubbelwandige kachelpijp en dubbelwandig rookkanaal?

Deze 2 termen worden door elkaar gebruikt. Maar feitelijk is een dubbelwandige kachelpijp een onderdeel (een stuk buis van bv een meter lang) waarmee je het dubbelwandig rookkanaal (het volledige schoorsteenkanaal) mee opbouwt.

Wanneer zijn dubbelwandige kachelpijpen nodig?

In de stookruimte waar de kachel staat kunt u enkelwandige pijp gebruiken mits deze niet vlak langs brandbaar materiaal (bv een houten wand) loopt. Echter vanaf het moment dat het kanaal de ruimte via de wand of het plafond verlaat moet u dubbelwandige geïsoleerde pijp gebruiken. Laat het dubbelwandig kanaal daarbij ook minimaal 20cm uitsteken in geval van een brandbare verdiepingsvloer.

Hoe heet wordt dubbelwandige kachelpijp?

Dubbelwandige kachelpijp wordt normaal gesproken niet warmer dan handwarm (dwz rond de 50 graden). Echter bij calamiteiten zoals bv schoorsteenbrand kan de temperatuur flink oplopen. Dat is dan ook de reden dat ook een dubbelwandig rookkanaal omkokerd te worden zodat het altijd goed afgeschermd is van brandbare materialen.

Keuring

Ons dubbelwandig rookkanaal wordt geproduceerd in Nederland. Het is zeer betrouwbaar en eenvoudig op te bouwen volgens de officiële meegeleverde Nederlandstalige installatiehandleiding Holetherm is gekeurd volgens geldende Europese CE-producteisen. Aanvullend is dit rookkanaal gekeurd MET omkokering en voldoet dus aan de Nederlandse wetgeving (NEN6062) in tegenstelling tot geïmporteerde kanalen.

Dubbelwandige kachelpijp zwart

Veel klanten vinden het niet mooi om een RVS buis boven het dak te laten uitsteken. Wij leveren daarom ook zwarte dubbelwandige kachelpijpen uit voorraad. Maar dan wel in mat zwart natuurlijk! We laten de kachelbuizen dan coaten in de kleur zwart RAL9005.

RVS dubbelwandige kachelpijp

Holetherm dubbelwandig wordt gemaakt van RVS / INOX in de kwaliteit 316L, dat zeer goed bestand is tegen hoge temperaturen en rookgassen. Het buismateriaal is roestvast waardoor het zowel binnenshuis als buitenshuis kan worden opgebouwd. Wij leveren de RVS in een gematteerde uitvoering met een industriële uitstraling.

Isolatie

Voor de isolatie wordt hoogwaardige keramische wol gebruikt die elke temperatuur aan kan. De isolatie is doorlopend op de verbindingen dus zonder warmteverlies. De gebruikte wol is op geen enkele manier schadelijk voor mens en dier en het kanaal is daarmee dan ook 100% recyclebaar.

Garantie

Op ons dubbelwandig rookgasafvoer systeem zit maar liefst 30 jaar garantie. Het is schoorsteenbrandveilig en schoorsteenbrandbestendig dwz zelfs na een schoorsteenbrand in de meeste gevallen gewoon herbruikbaar.

Heeft u nog twijfels? Neem contact met ons op. We helpen u graag verder!

Op al onze teksten is auteursrecht van toepassing © 2009 - 2024 Kachels&Zo